zaterdag 10 november 2018

Kei 86 en 87: Wandelen rond Kanne

Het is prachtig weer, een mooi herfst zonnetje staat te stralen en ik heb zin om weer op ontdekking te gaan. Waar zouden we eens gaan? De beslissing is gevallen, we gaan naar Kanne. Dit grensoverschrijdende wandelgebied op de grens van Nederland, Vlaanderen en Walloniƫ voert je door het mergelland tussen Jeker en Maas.
We gaan de groene wandeling doen van 5,2 km. Volgens ons goed te doen met onze 3 jarige Lowie, natuurlijk regelmatig in de nek van zijn sterke papa :-) .
We starten onze wandeling op het dorpsplein van kanne en gaan zo over de brug richting de Sint-Pietersberg. Wel opletten dat je geen wandelplaatjes mist ( er zijn nu wat straatwerken). maar een tip, je passeert de mergelgrotten van Kanne ( nu ga jij niet fout lopen ;-) ). Na een mooie klim mag je zeker niet vergeten naar het uitzichtpunt aan je linker kant te gaan, hier ligt een " kei mooi Limburg" kei. Echt een prachtig uitzicht! Als je verder wandelt wandel je echt tussen eindeloze akkers. Na een tijdje passeer je een herdenkings plekje met prikkeldraad en klaprozen ( hier ligt ook een kleine " kei mooi Limburg" kei, ter plekke gemaakt). Wij hebben genoten van deze wandeling :-)










Geen opmerkingen:

Een reactie posten